Bahasa Malaysia?

Standard

It feels like months since I last bloghopping hehe even though the truth is, it has been only a few days
I’ve been staying away from my laptop; not to mention that I didn’t online much these days due to the connection that keeps on dropping on me! (it seriously made me super stress! – aura membunuh jadi tinggi tau! haha)

Anyway, since I’m going to make this short (before I get disconnected again; was dc’ed 3-5 times in the last 3 hours – sape tak bengang, kan? and it’s so slow!)

My sis tagged me! hehe
Proper blog entries (there are lots of things that I’d like to write about; but.. I just don’t feel like it with crappy connection like this.. kasi bengang aku je!)

Quick update; I was in Merbok yesterday with my family – boleh blah tak kalau my alasan is.. pegi sana to minum air sirap selasih? hihi the cendol pun best!
My sis sure gonna be bengang if I put pictures, kan? 😛 So, cepat2 la balik ye!! Bulih pegi same2 😀

Dina! Good luck utk exam esok!
Jangan lupa makan before exam!

A picture that I managed to snap when I was in Merbok 😀
2DSC_0016_3_2_1_4_5_6 copy

Back to the tag questions…
Sila jawab soalan-soalan ini dalam Bahasa Melayu sahaja. – tajuk entri saya ini diambil dari sini~ hehe Bahasa Malaysia? MELAYU? Malaysia la.. bukan ke diorang dah tukar hari tu?

1. Bekas kekasih saya adalah :
…saya ada ke bekas kekasih? terima kasih saja la~
susah2 je nak ada bekas kekasih…. tapi kan, saya ada bekas air. boleh ke? hihi

2. Saya sedang mendengar :
lagu jiwang yang sudah lapok kerana connection saya yang macam *&^%$%^. mau dengar hotFM tapi nanti akan terputus macam tu je. dari saya rasa bengang macam nak tendang je bangunan TMNuts tu, baik saya layan playlist sendiri aje (kalau sebut b.o.m nanti dikatakan terrorist pulak, tak ke?)

3. Mungkin saya patut :
baca manga ataupun tido. dah 3 hari saya baca novel melayu yang kakak saya punya secara terus menerus hehe memang tangkap leleh betul! eh.. saya rasa macam mau keluar la. ada sesiapa yang nak join? jom la ronda Alor Star!

4. Saya suka :
jalan2 pegi menangkap gambar! serius la!
tapi selalu saya pergi sorang2 pasal.. ada ke orang yg nak tunggu saya ambik gambar kat satu tempat kecik je selama beberapa jam pasal saya tak puas hati dengan gambar2 yang saya tangkap? hehe
sebab itu bila saya keluar bersama kakak saya, saya mengambil gambar beliau. kalau tidak, melenting la beliau menunggu saya yang tak mau berganjak selagi gambar yang saya tgk melalui skrin kecil itu tidak memenuhi kehendak saya. beliau berkata bahawa daripada mengambil gambar bunga, baik mengambil gambar “bunga” iaitu beliau la hehehe
ye tak ye jugak, kan?
oleh itu, dina sila la pulang secepat mungkin

5. Sahabat-sahabat baik saya :
mereka adalah sahabat2 saya yang mau berjumpa dengan saya ketika saya sedang bercuti dan mereka berada di sini juga ketika itu. mereka juga adalah org2 yang sudi bertanya khabar dan mau berbicara dengan saya walaupun semasa sekolah dahulu kami tidak la begitu rapat. bagi saya, sahabat2 baik saya sekarang adalah kawan2 saya yang dahulunya jarang sangat bercakap dengan saya tetapi sekarang, mereka amat mudah untuk dikawani dan masih mengingati saya, tidak seperti ramai bekas sahabat2 saya yang hanya buat endah tak endah walaupun saya cuba untuk mendekati mereka. ingat saya teringin sangat ke nak kawan dengan org yg tanak kawan dengan saya? TAK MATI LA kalau tak kawan dengan mereka yang sombong tu!

owh, saya baru sahaja berjumpa dengan salah seorang kawab baik saya semalam memandangkan dia ada di rumahnya, pulang dihari minggu. kawan dari darjah 5 sampai sekarang. macam tu la kawan!

6. Saya tak faham :
… juga dengan apa yang dina tak paham iaitu, “kenapa xde org nak ngorat saya wpun saya rasa rupa saya xlah buruk sangat” WAKAKAKAKAKAKA – dina memang bonget!

7. Saya kehilangan :
kehendak untuk keluar kerana diluar masih hujan! saya sangat tidak suka memandu ketika cuaca hujan memandangkan saya bukan la pemandu yang cekap; buat risau mak kat rumah je hehe

8. Ramai yang berkata :
apa sahaja yang mereka mahu katakan tanpa memikirkan perasaan orang lain. mereka ingat saya peduli ke apa yang mereka katakan itu? tak ingin nak dengar pun mereka mau cakap. tak tau malu betul!
sedar diri dulu, boleh tak? saya tak larat nak tadah telinga dengar “kebaikan” mereka aje, macam org lain semuanya salah. saya tak melawan balik tak bermakna saya setuju. buat habis tenaga je kalau saya cakap; penat je saya makan hehe membazir! saya pun boleh berkata apa yang saya mahu bila2 masa sesuka hati saya juga. kalau mereka terasa, ada saya peduli? sikit pun tak 😛

9. Makna nama saya :
cahaya keadilan.. harap2 saya ni adil la ye hehe

10. Cinta itu adalah :
satu perkataan yang saya tidak tahu kesahihannya

11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
pulun mengulangkaji pelajaran kerana esok mereka akan menghadapi peperiksaan (dina & the batch!) tetapi saya sedang bermain2, tido, makan, dan membuat apa2 sahaja yang saya rasa mahu buat hehe

12. Saya akan cuba :
menghilangkan rasa mengantuk ini dengan membaca manga selepas ini kerana saya perlu mengikut mak ke pasar malam utk beli barang2… dan MAKAN!! hehe

13. Ayat SELAMANYA membawa maksud :
selamanya adalah satu perkataan, bukan ayat. harap maklum <– betul tu dina!

14. Telefon bimbit saya :
ada di dalam bilik saya walaupun saya sepatutnya meletakkan telefon bimbit itu berdekatan dengan saya kerana ayah saya selalu merungut saya tidak menjawab panggilan beliau hehe
beliau mengatakan bahawa saya memang tidak mempedulikan panggilan telefon jika sedang menggunakan laptop. katanya lagi.. dia ambik laptop tu, sorokkan kang hehe

15. Bila saya terjaga dari tidur :
saya nampak muka mak saya. mak memang cantik! seronok boleh tengok mak awal2 lagi kerana kalau mak tak suruh saya bangun, saya akan tido semula dan jadi la subuh gajah – tak pernah lagi subuh gajah sejak saya balik ke rumah sebab mak saya sayangkan saya dan akan gerak saya untuk subuh
nak buat macam mana.. anak manja yang lama tak balik rumah sendiri la katakan 😛 jam loceng yang selalu membuatkan saya terlompat dari katil hanya digunakan semasa berjauhan dengan mak je hihi
saya suka mak saya, kamu suka mak saya tak? jangan nak rampas mak saya ye!

16. Saya paling meluat apabila :
orang cakap tak henti2 semasa saya dalam keadaan yang sangat bengang. cuba paham situasi saya boleh? ni tak.. nak suruh orang paham dia je. cis!

17. Pesta / Parti adalah :
di mana semua orang sepatutnya bergembira walaupun sebenarnya ada je yang berduka. oleh itu, parti adalah masanya mereka menyediakan makanan yang banyak2 dan sedap2 supaya org yg telah sedia gembira boleh bersembang2 (mereka adalah org yg tak makan byk) dengan lebih gembira, manakala org yang sedang berduka boleh makan tak ingat dunia dan menjadi sedikit gembira kerana telah melepaskan geram semasa mengunyah makanan dengan begitu lahap ibarat apabila ditelan makanan itu, duka yang terbuku itu turut ditelan bersama dan menunggu masa utk dibuang aka berak *gelak golek2*

18. Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
entah la. banyak sangat la pulak haiwan yang comel walaupun saya bukan la seorg yang tau melayan haiwan. saya suka tangkap gambar haiwan je pasal mereka punya renungan dan lenggok yang sangat menarik! (ye saya memang gila menangkap gambar! hehe) – walaupun saya bukan la reti sangat mengambil gambar haiwan

sekiranya kamu membaca hasil karutan saya ini sehingga habis, SAYA TAG KAMU!
NGIAHAHAHAHAAH sila buat ya! 😛

Advertisements

15 responses »

  1. aku pun kawan ngan ank dari darjah 5 gak!tapikan pernah ke kita bercakap..aku rasa cam tak je…mwahahahahaahahah~

    tunggu aku balik kita gi hunting foto sama2…ko set tempat..hahaha…kalau ada model lagi besh~:P

    • a’ah kan
      aku rs.. xpenah ckp langsung kot time skolah rendah kan?
      time skolah mnengah baru ckp sket2 haha
      lawak betul!!

      weh ko bila balik ni?
      model? kak dina kan ade? HAHAHAHAAH
      xyah susah2 mau cari

      weh ko smpai loq staq msg aar aku
      pehtu leh gi ronggeng WAKAKAKAKAK

    • thanks 😀

      kawasan tu mmg menarik! syg je xsmpat nak amik byk2 gambar kat situ =/

      err.. xde sape nak curik pun.. i hope! haha
      mcm xbes plak klo letak copyright 🙂

  2. Kak tie tak baca abis, so tak kena tag, eekekeke..

    Gambor kat railway tu menyeramkan… takut tetiba keluar nenek kebayan berterbangan, hu hu..

  3. nasib baik tak baca sampai bawah!

    kalau tak, den keno tag lak.. huhuhu

    apa2 hal pun, jangan lupa, hero malaya always here, waiting for someone cute to snap his picture.. hehehhe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s