Payroll!

Standard

well.. i checked my inbox today and found my slip gaji! WAKAKAKA totally unexpected!
i thought they’d only bank in the money and that’s it
i didn’t know that it would be this formal
it was for the video annotation work that i did before for 5 hours; keje with the researchers.. pretty much trying the software, answer the questionaires sort of thing

anyway, jakun dpt slip gaji pertama, obviously over excited even though berapa sgt la kan gaji ku itu mau dibandingkan dgn org lain~ NGIAHAHAHAAH

so.. TADAAAAA~
dsc_0710

but then, sadly, gaji kena tolak to pay the tax 😦
adoi! byk la pulak yg diorg tolak utk tax nih! 😦
GBP10 is the amount yg i get for working for an hour!
tup tup tax nye GBP10 alahai~

dsc_07111

ingatkan kot leh dpt GBP50 lebih kurang RM250; need around RM700+ utk beli lens baru hehe
tapi skrg ni.. da kurang la~
yg tak puas ati nye pasal kena bayar tax tu! WAKAKAKAKAKA apo la~

oh well, what to do kan
next time if i ever work again (ade org nak amik keje ke? haha) i’ll keep in mind yg gaji sure kena tax hehe
i applied for a student office assistant job a few weeks ago; ala2 keje office boy mcm tu, pastu diorg ckp dah full la pulek~
sila la sape yg dpt job tu tarik diri hahaha
xde rezeki la

skrg ni plak tunggu reply keje len pulak. keje jadik retail staff kat student union
rasa2 mcm kene reject je. xpo la kan~
klo xde rezeki nak buat camne (leh dok umah goyang2 kaki sambil layan anime oopss baca buku)

mau pulak ku carik keje yg ntah hape2 kan? ngeee~
ku carik keje yg dlm campus, area2 uni je pasal malas mau travel hehe
uni 3 minute jalan je da sampai~

youth tu.. once je
so sila la try macam2 benda before kena devoted kat full time job nnt2 kan kan kan?
bila lagi mau keje maen2? ohohoho~

pe kes tetiba ku mau keje?
haaaaaa… mau lens baru punya pasal!
tu la.. sape suruh amik hobi yg mahal2 lagi
skrg padan muka! hihihi

anyway, exam tgh jalan lagi skrg ni
finished with 1 paper, 6 more to go!
my next exam is on the 7th May 😦 OH NOES!

brambus pegi study skrg~

p/s: i don’t think i’m getting noradila.co.uk. i don’t feel like i really want it; plus i don’t think i need it. but if anyone wants to sponsor, i’m glad to accept it! hehe

btw, show some love to this birthday boy! Sayyid
hepi jadi tua sayyid!!! NGIAAAAAAHAHAHHA -sila bagi aku lens ko yg bes itu~
21 is such a HUGE number! πŸ˜›

Advertisements

10 responses »

  1. Waaaakakakaka…….sukanya dapat gaji..!!

    Kak tie dah lama tak dapat gaji, dapat elaun je, he he..

    Tak pe laa…kena tolak GBP10 tu… dapat gak merasa hasil titik peluh (ada ke ??) sendiri….ekekekeee…..

    Birthday boy ?? Sayyid ?? Huuwaaaaa……… Dah besor pun anak mak !! Nanti kak tie nak gi ‘rumah’ dia…..kih kih..!!

    • hmm.. imagine that if the same practise doing in Malaysia.. ada tak Malaysian yg jump high like a kangaroo … .. hehehhee

      but when their receive all the first class benefit, a outstanding ones.. perkh.. everybody keep silence .. but when turn to pay the tax. ??? silence really quite .. hehehe

      (psst: karangan kanak2 tadika dari maza..huhuhu, bukan cerita betul pun) wakakakka

      • ngehehehe biasa la kan
        sapa mau bayar tax? (zakat lain kira)

        pegi kedai mkn, waitress biasa2 aje tup2 tax mahal
        sape tak hangin kan?
        baik mkn kedai mamak je, xde tax huhuhuhu

        so dr situ, boleh disimpulkan, org mmg xsker bayar tax hihihihi

  2. alamak eiii.. ekau nie adillah.. tak ghotie ko duduk diam2 satu tompek?.. aderkkkk active betul lah berpindah randah.. wakakkaaa

    wei.. sometime actually all the time.. when we get something we eagerly, deathly wanna that things and we got it with own effort. I think it is more valuable, we know how to appreciate more.. huhuhuhu

    sometime got free from beloved once is more priceless…

    hehehhehe

    so, dont forget to get me some souvenirs from London, you my friend kan kan kan..

    wakakkka bzzzt bzzztttt πŸ˜€

    • ngiahahaha biasala pindah2 ni best
      jauh perjalanan luas permandangan WAKAKAKAKA

      a’ah btul2
      klo senang sgt dpt, nnt mcm tak appreciate sgt
      tapi.. klo mmg sgt2 nak kan benda tu, org kasi.. bersyukur!! hehehehe

      haa nak souvenir kena dtg alor star la πŸ˜›

      • Adila, bagi pokcik tu motor mainan yang dapat free bila beli ubat gigi tu…..waakakakaaa….

        Tak pon bagi poster gambar motor besar… mesti dia tak tido malam, asyik dok berangan…kihkih….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s